Ofte stillede spørgsmål og svar

 

Gør det ondt?
Graden af smerte ved en procedure inden for permanent makeup afhænger af flere faktorer. Det afhænger bl.a. af kundens individuelle smertetærskel, området hvorpå der behandles, hvilken bedøvelse der benyttes, samt din behandlers tekniske færdigheder. Det vil sige, at nogle vil opfatte en procedure i et givet område som værende mindre smertefuld, hvor andre vil opleve den selvsamme behandling som værende decideret smertefuld.
Størstedelen af specialister inden for permanent makeup er enige om, at proceduren på øjenbryn er den behandling, der vækker mindst ubehag. Proceduren ved eyeliner handler ofte om angst på grund af behandlingsområdet, mere end den faktuelle smerte forbundet med behandlingen. Behandlingsproceduren på læber er den behandling, der umiddelbart vækker mest ubehag. Vi er dog forsynet med bedøvelsesmidler, som mindsker ubehaget betragteligt.

 

Hvis jeg nu ikke kan lide resultatet?
Når du vælger at modtage denne type behandling, er det afgørende, at beslutningen er velovervejet, og at du har sat dig grundigt ind i proceduren samt undersøgt markedet for at finde den rette behandler for dig. En professionel behandler vil have en konsultation med dig, inden den aktuelle behandling går i gang. Det er vigtigt, at du og din specialist er enige om, hvad der er æstetisk korrekt og smukt, samt at dine forventninger til denne procedure er realistiske.
Permanent makeup er en blivende behandling, som du skal leve med i mange år efter, og af samme årsag vil en professionel behandler aldrig pigmentere, før optegningen er godkendt af dig som kunde. Derfor må det naturligvis forventes, at du er tilfreds med det, du har godkendt, og at du har sat dig ordentligt ind i alle de informationer, du modtager af din specialist. Såfremt du ombestemmer dig vedr. den form, du har godkendt, kan din behandler ikke klandres for dette.

 

Kan jeg vælge farven selv?
Nej. Permanent makeup og farveteori er meget kompliceret, og man kan ikke vælge farver på samme måde, som man gør med almindelig makeup. Der skal tages højde for din egen hudtone og hvilken behandlingsteknik, der skal benyttes. Din Nouveau Contour specialist har modtaget grundig undervisning farveteori og kan give dig en sagkyndig rådgivning omkring, hvilke farver der passer dig bedst, og vil I sidste ende også udvælge den rigtige farve til dig. Der er et udvalg på mere end 66 farver, dækkende alle hudtyper, og det er endda muligt at blande en farve, der er skræddersyet til din hudtone.

 

Kan jeg stadig anvende almindelig makeup?
Absolut. Permanent makeup er ikke påtænkt som en erstatning for eksempelvis en aftenmakeup. Permanent makeup tjener især det formål at skulle fremhæve. Du kan altid benytte ekstra makeup oven på, når først din Permanent makeup er helet.

 

Kan jeg komme direkte ind fra gaden til en behandling?
Før en Permanent makeup behandling vil der altid finde en konsultation sted. Under denne konsultation kan du drøfte dine behov med din Nouveau Contour specialist. Du kan udspecificere dine ønsker med hensyn til form og farve, og sammen finder I ud af, hvordan Permanent makeup kan være med til at imødekomme dem.
Selvfølgelig vil din specialist give dig en fornuftig rådgivning i forhold til, hvordan de bedste og smukkeste resultater med Permanent makeup kan opnås. Principielt kan man derfor godt komme direkte ind fra gaden til en behandling, hvor denne er slået sammen med en konsultation. Men beslutningen om at få udført Permanent makeup bør altid være en velovervejet handling og ikke en pludselig indskydelse!

 

Hvor lang tid tager behandlingen?
Det afhænger af den valgte behandling og din specialists færdigheder. Men generelt vil det tage 1 1/2 – 2 1/2 timer, inklusiv konsultation, bedøvelse, optegning af formen, farvevalg og pigmenteringsprocedure.

 

Er der nogen særlig efterbehandling?
For at sikre, at din permanente Makeup bliver optimal, vil din Nouveau Contour specialist give dig nogle retningslinjer for, hvordan du skal behandle din permanente makeup samt en udførlig aftercarevejledning på skrift. Efterbehandlingen har meget stor betydning for udfaldet af din behandling og dermed også for det endelige resultat. Det er derfor vigtigt, at du følger de angivne retningslinjer nøje.

 

Er slutresultatet synligt umiddelbart efter behandlingen?
Nej. Den første uge efter behandlingen er pigmenteringen betydeligt mørkere end det endelige resultat. I løbet af den første uge vil intensiteten af farven aftage omkring 30-60 % og derfor blive meget blødere. På grund af den naturlige cellefornyelse vil slutresultatet af pigmentering først være synligt efter en periode på cirka 3 til 5 uger, når huden er helt fornyet. Et færdigt resultat kan først forventes efter minimum 2 behandlinger. Det er derfor vigtigt, at man ikke antager, at slutresultatet er synligt efter kun 1 behandling.

 

Er permanent makeup sikkert?
Umiddelbart ja! Men det afhænger af følgende faktorer: Din specialists viden og færdigheder, at du er sandfærdig omkring dit fysiske og psykiske helbred, og at udstyret, der benyttes, er sikkert.

 

Er permanent makeup det samme som en tatovering?
Princippet er de lig hinanden. Med begge procedurer deponeres pigment i huden med nåle. Men det er så også den eneste lighed. Udstyret, dybden pigmentet placeres i, teknikkerne og sammensætningen af pigmenterne er helt anderledes.