Risici og forholdsregler ved permanent makeup

 

 

Risici og forbeholdsregler ved permanent make-up

 

Som permanent makeup artist udføres vores håndværk på et levende lærred – nemlig din hud! Der er, uden tvivl, stor forskel på, at udføre et stykke håndværk på et “dødt hvidt lærred” eller for den sags skyld, på en lukket hud, som man gør med almindelig makeup. Når man deponerer sit håndværk under huden og kommer i kontakt med de levende celler, så er der ganske enkelt mange flere faktorer der har indflydelse på forløbet og behandlingen. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du som kunde, har forståelse for de risici og faktorer som gør sig gældende ved permanent makeup. Der er heldigvis rigtig meget, som vi har kontrol over, som professionelle behandlere. Det som jeg har 100% mulighed for at kontrollere, er min analyse, opmåling, optegning, teknik med nålene, dybde og mit farvevalg. Alt dette foretages, ud fra min viden og ekspertise!

 

Jeg analyserer naturligvis hudtypen og eventuelle hudtilstande, du udfylder et helbredsskema, som vi gennemgår og ud fra disse oplysninger og analyser, kan jeg have nogle forventninger til, hvorledes huden vil reagere på behandlingen samt vide om der er risici for komplikationer. Dette vil du naturligvis altid blive informeret om, inden behandlingen, således at du har mulighed for at fravælge behandling.

 

Jeg sørger, desuden, for at vælge farver, som passer til den enkelte, så du ikke får misfarvede bryn eller læber efter behandlingen. Dog er det vigtig at understrege at pigmenter til permanent makeup falmer over tid, det er de ganske enkelt “lavet” til at gøre, da permanent makeup jo ikke skal fungere som en rigtig tatovering og blive siddende i huden for altid. Dette betyder, at eksempelvis brynfarver, med tiden, såfremt de ikke friskes op/vedligeholdes, vil blive enten en smule rødlige eller grålige i farven, afhængigt af pigmentet der er brugt samt din egen underliggende hudtone. Dette er, altså således, fuldstændig normalt og forventeligt og kan hurtigt og simpelt korrigeres ved en opfriskning af farven. Hvis man ikke ønsker at have permanent makeup længere, så stopper man selvfølgelig denne vedligeholdelse, men må så affinde sig med at ens bryn falmer og derfor, i en periode, eventuelt i nogle år, har denne farve. Man kan, i så fald, vælge at tegne dem op med makeup, så det ikke ses. Dette er altså et ufravigeligt faktum og hvis man ikke er indforstået med dette på forhånd, så fraråder vi at få lavet permanent makeup!

 

Som udgangspunkt skal du opfriske dine bryn ca. 1 gang om året og din læber ca. hvert 2. år og en opfriskning koster ikke det samme som en ny behandling, da designet allerede er lavet.

 

Heldigvis er det sjældent, at der sker komplikationer, men i nogle enkelte tilfælde, oplever man at huden afstøder mere farve end forventet, dvs. at man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt, før end resultatet opnås. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

 

I yderst sjældne tilfælde kan der forekomme en total afstødelse af farve, dvs. at huden ikke vil lagre farven og videre behandling er derfor ikke mulig. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger der er foretaget og dette må anses som værende, en sjælden risici.