fbpx

Information.

Det er vigtigt at man som kunde sætter sig ind i hvad permanent makeup er og hvordan behandlingen foregår, da det er alfa og omega at man har en forståelse for forløbet inden sin behandling.

Hvad Er Permanent Makeup?

Permanent makeup er en procedure hvor man, ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer pigment øverst i det dermale hudlag. Grundet den overfladiske placering af pigmentet vil det gradvist falme over tid og man skal således være indstillet på, at man jævnligt skal vedligeholde sine bryn, eyeliner eller læber, såfremt at man ønsker at bevare sin permanente makeup. Hvor ofte man skal opfriske farven, afhænger af den enkeltes hudtype, livsstil, medicinforbrug og mange andre faktorer, som din behandler vil informere dig om.

Permanent makeup ligger i huden i ca. 1-5 år (kan hos nogle spores i huden længere tid), modsat ordinære tatoveringer som er permanente og ligger i huden hele livet. En kombination af at pigmentet er placeret i epidermis og at pigmenterne er lavet til at forsvinde fra huden, gør at ens permanent makeup med tiden vil fade, præcis som det er designet til.

Når der refereres til at permanent makeup holder op til 5 år, er det en sandhed med modifikationer. Det er korrekt at der med tiden vil være farverester tilbage i huden, men for at opretholde det flotteste resultat, anbefales det at skulle genopfriske sin permanente makeup ca. én gang årligt, eyeliner og læber ca. hver andet år. Hvis du eksponerer din permanente makeup for SOL/SOLARIE, saltvand, peeling, renseprodukter, nogle typer kosttilskud og medicin m.m, kan det have indflydelse på holdbarheden.

På selve behandlingsdagen, skal du udfylde og underskrive nogle formularer vedr. dit helbred og alt hvad der ellers kan have indflydelse på behandlingen. Her er det afgørende at du opgiver de fuldstændige korrekte oplysninger, af hensyn til sikkerheden ved din behandling.

Herefter vil opmåling og optegning finde sted, og du vil blive bedt om at godkende optegningen og give din mening til kende. Brynet skabes ud fra de æstetisk korrekte mål, ved hjælp af et specielt måleinstrument som jeg former dine bryn med, taget din ansigtsform og knoglestruktur i betrækning. Såfremt at der er lidt rettelser ift. dine ønsker, vil disse blive foretaget og du vil blive bedt om at godkende igen. Behandlingen påbegyndes først når du har godkendt formen og vi er enige om, at det er den rette form til dig.

Hvordan Udføres Det?

Efter behandlingen vil du højst sandsynligt være mere eller mindre hævet og rød i området og farven vil oftest fremstå mørk og markant. Hævelsen fortager i løbet af 1-2 dage og rødmen ligeså. Farven vil dog blive yderligere markant i dagene efter, dette skyldes ganske enkelt helingsprocessen og oxidering af farven samt at der dannes en sårskorpe på området. Af disse årsager, kan man heller ikke vurdere det endelige resultat på dette tidspunkt og man er således nødsaget til at væbne sig med tålmodighed og undlade at “panikke” over den mørke farve og blot lade helingsprocessen ske i det tempo, som er naturligt. Farven vil typisk falme 20-60% afhængig af behandlingsområdet og den teknik der er benyttet.

Som kunde er det vigtigt at man ved, at behandleren ikke har nogen indflydelse på kundens ophelingsfase. Vi er alle individuelle og har derfor individuelle ophelingsfaser og derfor også individuelle resultater. 80% af resultatet afhænger af, hvor godt kunden overholder og følger sin aftercare. Overholder man ikke sin aftercare, vil det gå ud over det endelige resultat.

Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager og farven kan, på dette tidspunkt, se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel at huden er helt ny og derfor en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, så er huden også en anden farve (lyserød), indtil huden er helt færdig med at hele og ligesom ved almindelige sår, så er det vigtigt at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man hiver farven med ud og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv.

Den komplette heling af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder og først herefter vil den endelige farve være synlig og det er samtidig også først her, man kan vurdere hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet og hvor der skal fyldes mere farve på.

Det er af afgørende betydning at du som kunde forstår, at en behandling med permanent makeup er en proces, som kræver minimum 2 behandlinger og det er derfor påkrævet, at man får foretaget en efterfølgende behandling 4-6 uger efter den oprindelige behandling.

Der vil ALTID efter første behandling være rettelser, justering af form, mangle farve, mangle finpudsning af detaljer osv. Derfor kan første behandling ALDRIG stå alene, og kræver altid 1-2 efterbehandlinger. I enkelte tilfælde, kan man opleve at huden afstøder mere farve end forventet. Dvs. at man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt, før det ønsket resultat opnås, og i dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

I yderst sjældne tilfælde kan der forekomme en total afstødelse af farve, dvs. at huden ikke vil lagre farven og videre behandling er derfor ikke mulig. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger der er foretaget og dette må anses som værende en sjælden risici.
Permanent makeup udføres hos PMU by Sandra ved brug af Nouveau Contour maskiner og andet udstyr fra samme mærke.

Nouveau Contour er et af verdens førende mærker ifht. tekniske innovationer og nyskabelser inden for permanent makeup. Nouveau Contours maskiner er af den højeste kvalitet. I overensstemmelse med de strenge regler i EU, benyttes der naturligvis altid en ny og steril nål, til hver kunde og nålemodulet vil altid blive kasseret og destrueret efter behandlingen. Du kan derfor være fuldstændig tryg ved, at din behandling med Nouveau Contour, altid foregår professionelt og er helt og aldeles hygiejnisk og sikkert.

Hvem kan få permanent makeup?

I princippet er permanent makeup egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til følgende, kan især have meget stor glæde af permanent makeup:

* Manglende eller begrænset hårvækst ved bryn og vipper
* Asymmetriske bryn og/eller dårlig form på det naturlige bryn
* Asymmetriske og/eller manglende pigment i læber og/eller udvisket læbekontur
* Hareskår/læbe spalte
* Allergi over for kosmetik
* Usikre hænder
* Brugere af briller og/eller kontaktlinser
* Alopecia
* Før og efter kemobehandling (læge erklæring er påkrævet)

Der kan selvfølgelig være mange andre årsager til at man ønsker permanent makeup, end det som er remset op ovenfor, dette er blot for at nævne nogle få. Som udgangspunkt, skal man være sund og rask, når man modtager behandling og derfor er der således personer der ikke er egnede kandidater til permanent makeup, du kan læse de mest almindelige kontraindikationer der er tale om, herunder:

* Ehler-Danlos syndrom (bindevævssygdom)
* Alle former for kræftsygdomme (der skal forelægge en læge erklæring, såfremt at der behandles alligevel og det er således også på eget ansvar at behandlingen udføres)
* Ichtiosis (Hudsygdom)
* Psoreasis i det område der skal behandles (hudsygdom)
* Tendens til keloid ardannelse
* Lupus (reumatisk sygdom)

Udover disse kontraindikationer er der også en række forbigående kontraindikationer, som kan betyde at du skal vente med behandling og derfor er det vigtigt at du oplyser din behandler om dit helbred, således at behandleren kan råde og vejlede dig korrekt. Se eksempler på forbigående kontraindikationer herunder:

* Gravid og/eller ammende
* Herpes/forkølelsessår
* Brug af Roaccutane
* Brug af Kortokosteroider
* Betændelsestilstande i kroppen
* Feber
* Hormonforstyrrende præparater

Udover det oplyste ovenfor, har jeg en meget klar behandlings politik på andre områder også, dette er for at beskytte mig selv, men lige så meget for at beskytte dig, som kunde, og for at undgå eventuelle misforståelser og/eller dårlige oplevelser i behandlingsforløbet.

Som udgangspunkt behandler jeg ikke på kunder, der ikke er korrekt og grundigt informeret omkring hvad permanent makeup er, eller på kunder der mangler forståelse for den proces som behandlinger indenfor permanent makeup er, samt de risici og forholdsregler der skal tages op til overvejelse inden man vælger at modtage behandling.

Jeg behandler heller ikke, hvis jeg fornemmer, at du som kunde, er usikker ifht. behandlingen og ikke har tillid til min faglighed, professionalisme samt mine færdigheder/kompetencer indenfor permanent makeup.

Jeg afviser også at behandle kunder som har urealistiske forventninger til det resultat der kan opnåes med permanent makeup samt kunder der ønsker at få bryn eller læber som ligger udenfor de korrekte æstetiske principper.

Såfremt at man har fået udført behandling et andet sted tidligere, skal der altid foregå en konkret vurdering fra min side, hvor jeg klarlægger om jeg mener at jeg kan forbedre det resultat der allerede er lavet. Dette kan ske, ved at komme til konsultation forinden, eller ved at sende mig tydelige billeder, som jeg kan vurdere ud fra.

Gør det ondt?

Graden af smerte ved en procedure inden for permanent makeup afhænger af flere faktorer. Det afhænger bl.a. af kundens individuelle smertetærskel, området hvorpå der behandles, hvilken bedøvelse der benyttes, samt din behandlers tekniske færdigheder. Det vil sige, at nogle vil opfatte en procedure i et givet område som værende mindre smertefuld, hvor andre vil opleve den selvsamme behandling som værende decideret smertefuld.
Størstedelen af specialister inden for permanent makeup er enige om, at proceduren på øjenbryn er den behandling, der vækker mindst ubehag. Proceduren ved eyeliner handler ofte om angst på grund af behandlingsområdet, mere end den faktuelle smerte forbundet med behandlingen. Behandlingsproceduren på læber er den behandling, der umiddelbart vækker mest ubehag. Vi er dog forsynet med bedøvelsesmidler, som mindsker ubehaget betragteligt.

Hvis jeg nu ikke kan lide resultatet?

Når du vælger at modtage denne type behandling, er det afgørende, at beslutningen er velovervejet, og at du har sat dig grundigt ind i proceduren samt undersøgt markedet for at finde den rette behandler for dig. En professionel behandler vil have en konsultation med dig, inden den aktuelle behandling går i gang. Det er vigtigt, at du og din specialist er enige om, hvad der er æstetisk korrekt og smukt, samt at dine forventninger til denne procedure er realistiske.
Permanent makeup er en blivende behandling, som du skal leve med i mange år efter, og af samme årsag vil en professionel behandler aldrig pigmentere, før optegningen er godkendt af dig som kunde. Derfor må det naturligvis forventes, at du er tilfreds med det, du har godkendt, og at du har sat dig ordentligt ind i alle de informationer, du modtager af din specialist. Såfremt du ombestemmer dig vedr. den form, du har godkendt, kan din behandler ikke klandres for dette.

Kan jeg vælge farven selv?

Nej. Permanent makeup og farveteori er meget kompliceret, og man kan ikke vælge farver på samme måde, som man gør med almindelig makeup. Der skal tages højde for din egen hudtone og hvilken behandlingsteknik, der skal benyttes. Din Nouveau Contour specialist har modtaget grundig undervisning farveteori og kan give dig en sagkyndig rådgivning omkring, hvilke farver der passer dig bedst, og vil I sidste ende også udvælge den rigtige farve til dig. Der er et udvalg på mere end 66 farver, dækkende alle hudtyper, og det er endda muligt at blande en farve, der er skræddersyet til din hudtone.

Kan jeg stadig anvende almindelig makeup?

Absolut. Permanent makeup er ikke påtænkt som en erstatning for eksempelvis en aftenmakeup. Permanent makeup tjener især det formål at skulle fremhæve. Du kan altid benytte ekstra makeup oven på, når først din Permanent makeup er helet.

Kan jeg komme direkte ind fra gaden til en behandling?

Før en Permanent makeup behandling vil der altid finde en konsultation sted. Under denne konsultation kan du drøfte dine behov med din Nouveau Contour specialist. Du kan udspecificere dine ønsker med hensyn til form og farve, og sammen finder I ud af, hvordan Permanent makeup kan være med til at imødekomme dem.
Selvfølgelig vil din specialist give dig en fornuftig rådgivning i forhold til, hvordan de bedste og smukkeste resultater med Permanent makeup kan opnås. Principielt kan man derfor godt komme direkte ind fra gaden til en behandling, hvor denne er slået sammen med en konsultation. Men beslutningen om at få udført Permanent makeup bør altid være en velovervejet handling og ikke en pludselig indskydelse!

Hvor lang tid tager behandlingen?

Det afhænger af den valgte behandling og din specialists færdigheder. Men generelt vil det tage 1 1/2 – 2 1/2 timer, inklusiv konsultation, bedøvelse, optegning af formen, farvevalg og pigmenteringsprocedure.

Er der nogen særlig efterbehandling?

For at sikre, at din permanente Makeup bliver optimal, vil din Nouveau Contour specialist give dig nogle retningslinjer for, hvordan du skal behandle din permanente makeup samt en udførlig aftercarevejledning på skrift. Efterbehandlingen har meget stor betydning for udfaldet af din behandling og dermed også for det endelige resultat. Det er derfor vigtigt, at du følger de angivne retningslinjer nøje.

Er slutresultatet synligt umiddelbart efter behandlingen?

Nej. Den første uge efter behandlingen er pigmenteringen betydeligt mørkere end det endelige resultat. I løbet af den første uge vil intensiteten af farven aftage omkring 30-60 % og derfor blive meget blødere. På grund af den naturlige cellefornyelse vil slutresultatet af pigmentering først være synligt efter en periode på cirka 3 til 5 uger, når huden er helt fornyet. Et færdigt resultat kan først forventes efter minimum 2 behandlinger. Det er derfor vigtigt, at man ikke antager, at slutresultatet er synligt efter kun 1 behandling.

Vigtig information inden din behandling

Når du har booket tid til en behandling, er der nogle vigtige forholdsregler, du skal følge, for at sikre, at du responderer bedst muligt på behandlingen.

Du skal undgå følgende, 3 dage op til behandling:

Indtagelse af blodfortyndende medicin

Indtagelse af E-vitamin, fiskeolie og andre olier (MK-olie, Udos Choice etc.)

Indtagelse af stærke krydderier

Indtagelse af stærk antibiotika

Du skal undgå følgende, 24 timer op til behandling:

Alkohol

Smertestillende midler (med undtagelse af Panodil)

* Ved behandling af læber og tendens til herpes (forkølelsessår) skal du til egen læge 1 uge før og have en forbyggende kur mod dette. Ved hyppige udbrud af herpes anbefales en 14-dags kur. Har du herpes udbryd mere end 4 gange årligt, frarådes det helt at få permanent makeup på læber.

Risici og forbeholdsregler ved permanent make-up

Som permanent makeup artist udføres vores håndværk på et levende lærred – nemlig din hud! Der er, uden tvivl, stor forskel på, at udføre et stykke håndværk på et “dødt hvidt lærred” eller for den sags skyld, på en lukket hud, som man gør med almindelig makeup. Når man deponerer sit håndværk under huden og kommer i kontakt med de levende celler, så er der ganske enkelt mange flere faktorer der har indflydelse på forløbet og behandlingen. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du som kunde, har forståelse for de risici og faktorer som gør sig gældende ved permanent makeup. Der er heldigvis rigtig meget, som vi har kontrol over, som professionelle behandlere. Det som jeg har 100% mulighed for at kontrollere, er min analyse, opmåling, optegning, teknik med nålene, dybde og mit farvevalg. Alt dette foretages, ud fra min viden og ekspertise!

Jeg analyserer naturligvis hudtypen og eventuelle hudtilstande, du udfylder et helbredsskema, som vi gennemgår og ud fra disse oplysninger og analyser, kan jeg have nogle forventninger til, hvorledes huden vil reagere på behandlingen samt vide om der er risici for komplikationer. Dette vil du naturligvis altid blive informeret om, inden behandlingen, således at du har mulighed for at fravælge behandling.

Jeg sørger, desuden, for at vælge farver, som passer til den enkelte, så du ikke får misfarvede bryn eller læber efter behandlingen. Dog er det vigtig at understrege at pigmenter til permanent makeup falmer over tid, det er de ganske enkelt “lavet” til at gøre, da permanent makeup jo ikke skal fungere som en rigtig tatovering og blive siddende i huden for altid. Dette betyder, at eksempelvis brynfarver, med tiden, såfremt de ikke friskes op/vedligeholdes, vil blive enten en smule rødlige eller grålige i farven, afhængigt af pigmentet der er brugt samt din egen underliggende hudtone. Dette er, altså således, fuldstændig normalt og forventeligt og kan hurtigt og simpelt korrigeres ved en opfriskning af farven. Hvis man ikke ønsker at have permanent makeup længere, så stopper man selvfølgelig denne vedligeholdelse, men må så affinde sig med at ens bryn falmer og derfor, i en periode, eventuelt i nogle år, har denne farve. Man kan, i så fald, vælge at tegne dem op med makeup, så det ikke ses. Dette er altså et ufravigeligt faktum og hvis man ikke er indforstået med dette på forhånd, så fraråder vi at få lavet permanent makeup!

Som udgangspunkt skal du opfriske dine bryn ca. 1 gang om året og din læber ca. hvert 2. år og en opfriskning koster ikke det samme som en ny behandling, da designet allerede er lavet.

Heldigvis er det sjældent, at der sker komplikationer, men i nogle enkelte tilfælde, oplever man at huden afstøder mere farve end forventet, dvs. at man i nogle tilfælde skal foretage flere behandlinger end normalt, før end resultatet opnås. I dette tilfælde betaler man for de nødvendige ekstra behandlinger.

I yderst sjældne tilfælde kan der forekomme en total afstødelse af farve, dvs. at huden ikke vil lagre farven og videre behandling er derfor ikke mulig. Der ydes ingen tilbagebetaling for de behandlinger der er foretaget og dette må anses som værende, en sjælden risici.

Permanente øjenbryn kan hjælpe dig med at indramme dit ansigt, fremhæve og åbne dine øjne. Flotte bryn skaber karakter til ansigtet og forstærker dit udtryk.

Behandlinger

Bryn.

Vippefortætning.

Almindelig eyeliner.

Special eyeliner.

Lipliner med toning.

Fullips.